Dåligt lakefiske

2008-01-30

image75

Jag och Emil åkte ner för att dra massa lake trodde vi. Men det visade sig att vi hade väldigt fel. Laken lös med sin frånvaro. Emil lyckades få upp två små lakar, varav den största på 0,6 kg. Frågan är varför det var så dåligt i dag. Det var helt vindstilla och minusgrader, kanske det berodde på vädret.

image76

resultat: Emil 2 st lakarLake på ett kilo

2008-01-28

image73

Jag och Emil var nere igen vilket resulterade i 6 lakar var. Den största laken jag fick var på 1 kg. Det va fint väder, ganska skärnklart fast lite mörkt då det inte fanns någon måne.

image74

resultat: Jag 6  st lakar, Emil 6 st lakar


Lake fest med en fin på 1,44 kg

2008-01-24

image70

Först vill jag gratta Emil och Therese som i går natt blev föräldrar till en liten flicka. Det firade jag och pappa Emil med ett riktigt lyckat lakepass i domsand. Laken va på fest humör och bjöd på ett fantastiskt fiske. Betena hade knappt slått i ytan förren den första laken landades och så höll det på. Det nappade friskt hela tiden, dock så var nappen väldigt försiktiga och napplarmen skvallrade inte om allt. Vädret var blandat, ena stunden va det nästan vindstilla, sen blåste det på, sen kom ett ösregn osv. Ena stunden såg man månen och stjärnorna, den andra bara gråa moln.

image71    image72

Beväpnade med tre spön var så kom lakarna upp på löpande band. Jag och Emil testade att flytta ett par spön en bit, sen när vi skulle kolla till dom fick Emil känning på fisk. Precis innan jag tagit tag om mitt spö ser jag min spöklinga böja sig som en banan, jag rycker till och blir förvånad av vilken kraft det rycker tillbaka med i andra änden. Det visade sig att jag och Emil fått på varsin lake samtidigt som hade simmat om varandra och trasslat in linerna. Då hör jag Emil skrika, "jag har två lakar". Spöna låg en bit ifrån varandra också så de måste simmat i hopp.

Det va inte bara småfisk som kom upp denna kvällen, jag fick även en fin lake på 1,44 kg. Kvällen avslutades med att  jag fick en på 1 kg. Laken på 1,44 kg är mitt presonbästa om man inte räknar med den jag fick på trolling förrförra sommaren. Då var ettkilosgränsen sprängd för lake denna vintern.

Det va ett toppenfiske denna kväll, jag fick totalt 12 lakar och Emil fick 8 lakar. Det är ju fullt godkännt.

resultat: jag 12 st lakar, Emil 8 st lakar

Många lakar !

2008-01-18
image66

Ytterligare en gång begav jag och Emil oss ner till Domsand för att hälsa på våra kompisar lakarna. Det var så gott som vindstilla, lungnet före stormen. Vi va bara nere en stund då jag börjar jobba på fredagkvällen.

image69
image67


Det va inte många minuter mellan nappen. Det blev 10 lakar totalt, vi fick 5 lakar var. Så många har vi inte fått innan. De nappar väldigt försiktigt, verkar som om de tar betet, ställer sig och äter det på plats.

Jag testade lägga ut ett av mina tre spön ute vid piren. Det resulterade i en dublett, en lake plus en kräfta !!!

resultat: jag 5 st lakar, Emil 5 st lakar

Bra lakefiske !

2008-01-10
image61

Jag och Emil besökte Domsand ytterligare en gång för att hälsa på lakarna. Denna gången fick vi träffa många vackra lakar. Vädret var lite blåsigt med inslag av regn. Vi hade inte varit på plats länge förrens den första laken högg på ett av mina spön. Det var en fin lake i halvkilosklassen. Sen högg på ett av Emils angeldon, det blev en lake till. Huggen kom och avslöste varandra. Det va många man missade men många lakar man fick upp också.

image63 image64

image65

Jag fick totalt 5 lakar detta fiskepass. 4 lakar högg på samma spö. Den femte fick jag ute på piren när jag kastat så långt ut jag kunde. Den störta laken jag fick låg på 0.74 kg. Skulle va kul att få en på över kilot i Domsand. Emil fick totalt 3 lakar, två på angel och ett på spö. Laken är en kostig fisk som hugger på samma spö hela tiden, även att vi hade spön vi slängt ut precis jämte.

resultat: Jag 5 st lakar, Emil 3 st lakar

Massivt lakefiske i snö

2008-01-05
image58

Mellan mina arbetspass så begav jag och Emil oss ner till Domsand. Jag hade med mig 6 spön denna gången, Emil hade 3 spön plus några angeldon. Vi testade en del av hamnen vi inte testat innan. Det började vräka ner snö och allt blev vitt. Efter en stund fick Emil en lake på ett angeldon. Det hade löst ut utan att det small något om det.
 
image59   image60

Nuförtiden finns ju inte knallkork längre, utan det som finns är små frigolitbitar med knappt någon smällkraft, och de fastnar inte i hållaren speciellt bra heller. De är urkass !!!

Vi satt länge utan ett riktigt napp. Emil hade hört en av rullarna knarra på mina spön men jag kollade alla och det va inget. När vi sen skulle gå hem så satt det en liten minilake på ett av mina spön.


resultat: jag 1 st, Emil 1 stTre små lakar

2008-01-02
image56
Va nere en sväng och hälsade på lakarna i Domsand igen. Emil fick 3 st, varav den största på 6 hg. Testade fiska lite längre in i hamnen på grund av det blåste så kallt där vi brukar va.

resultat Emil: 3 stRSS 2.0