Hökensis

20080320

image79

Jag och Emil var och fiskade i Hökensås. Vi började med att åka runt och kolla isläget innan vi köpte fiskekort. Första sjön vi kollade var Björnsjön, där var det 1cm kärnis över hela sjön. Stora Öjasjön hade lite öppet vatten och några andra sjöar hade också lite öppet vatten. Vi började fiska i Stora Öjasjön, men det va väldigt grunt där det va öppet vatten.

image80

Vi åkte till Hästsjön där va det lite öppet vatten. Hästsjön är en hyrsjö men nu i påsk fick man fiska i dom sjöarna också. Jag satte ett drag i isen och när jag ryckte till så gick mitt ul-spö av, det va ett gammalt och slitet spö och kylan gjorde nog inte saken bättre. Emil hade ett extraspö jag fick låna. Jag fick på en regnbåge på en spinnare men när jag kämpat in den mot land så simmade den snabbt in under ett isflak som skar av linan. Jag hade på flera fiskar som jag tappade också. Jag började flugfiska i stället. Jag fick en fin regnbåge på en montana. Det va lite jobbigt att flugfiska, det blev is i spöringarna hela tiden som man var tvungen att ta bort.

image81

Emil fiskade bland annat med med kastkula och räka. Räka värkade bågarna gilla. Han fick många på det.

resultat: jag: 1st regnbåge, Emil: 6st regnbåge


En liten gädda i Munksjön

2008-03-03

image78

Jag och Emil va ute en sväng på Munksjön i min lilla röda båt. Det va fint väder och vissa stunder var det vindstilla och vattnet spegelblankt. Vi testade massa olika drag och fiskade på olika djup. Vi fiskade i mitten av sjön och vi åkte längst med kanterna. Det va när vi åkte förbi en vass som jag fick en liten gädda. Den var grunt där jag fick den och den högg på en bomber wobler. Det va det ända vi fick i dag, vi hade några fler hugg men inget som fastnade. När solen började gå ner blev det väldigt kallt, speciellt om fötterna. Jag tycker att det är ledsamt att det inte blev någon is i år, men i dag känndes det som om våren har smygstartat.

resultat: jag 1st liten gädda, Emil inget
RSS 2.0