Har hittat roliga filmklipp
Dessa klipp hitta jag på youtube, fan va skoj

Så ska laken tas

2009-01-24Jag och Emil hade hört talas om att laken skulle vara svårfångad såhär års. Givetvis var vi tvungna att testa hur det låg till med den saken. Det visade sig dock att det fortfarande gick att få lake. Två lakar fick vi upp. Inte speciellt stora men lake va det ju. Vads är hemligheten då ? Jo givetvis att hålla nykterheten borta...


Ha ha skitfiske på er alla lakefiskare !!!!

resultat: 2 st lakar

Angel i Ylande vind

2009-01-18Jag och Emil va och anglade i Åsa-Nisses hemtrakter. Det blåste ordentligt och var svinkallt ute på isen. Emils gamla grannar bor därute så vi fiskade utanför deras hus. Vi fick bara en liten gädda denna dag.

resultat: 1 st gädda

Angelgädda, Nytt grönt borr

2009-01-17Jag och Emil va nere på dammen och anglade. Denna gången hade vi även några mört med oss som vi lyckats köpa på hemlig ort. Även lite pirkar krokar och andra pimpelsaker var inhandlade. Jag har även investerat i en angelborr, en 200 mm grön moraborr för 1300 kr, fyfan. Va på jula och kollade efter borr, där hade de haft 200 mm jättebilligt fast de va slut och de skulle inte få in nya :-(, men nu har jag i alle fall ett fint borr som funkar perfekt till angel, fast det blev dyrt.


Min nya 200mm angelborr och min 90mm abborrborr

Det va några minusgrader och för att förhindra att hålen frös igen så testade jag att hälla i lite rapsolja, det verkade funka utmärkt, hålen frös inte igen. Nackdelen va att angeldona blev lite oljiga när man tog upp dom sen, men det verkar som en bra metod, frågan är hur kallt det kan va innan isen under oljan fryser.

Vi började med att sätta ut angeldon sen gick vi runt och pimplade lite, vi fick några abborrar var och även en och annan mört!. Vi körde med maggot i dag, det ska vi nog göra fler gånger då mörten verkar gilla det och mört är guld värd i dessa kristider. Sebbe va också nere en sväng och pimplade och lyckades få lite småfisk.

Vi hade några fäll på angel, Emil drog och tappade dom. Jag fick ett bottennapp på ett don vi inte sett att det fällt. Tillslut lyckades jag få upp en fet gädda i alle fall. Tur att jag hade nytt borr, skulle nog inte kommit upp genom 90 hål. Gäddan låg nog på en 4 kg skulle jag gissa. Gäddan va lika lång som Emils unge, Elvira.

Elvira och Therese va nere och grillade korv med oss, även Anders en jobbarkompis va nere och grilla med oss.

Hade förväntat mig fler gäddor denna dag nu när vi äntligen fått tag i lite mört, men det få bli i morgon, då är det planerat att vi ska åka och angla på annat håll.

En annan sak jag stör mig på är dagens knallkork, jävla frigolitjippo med en liten liten klick knallpulver på sidan i hålet. De är ju fullständigt skitkass, vart kan man få tag på vanlig gammal hederlig knallkork av kork. Det va bättre förr.

resultat: jag: abborrar,mört, gädda  Emil: abborrar,mört  Sebbe: abborrar, mört

Mina abborrar och tappade gäddor

2009-01-11Jag och Emil va nere hela dagen och fiskade på dammen. Det blev några små abborrar, de flesta knappt större än pirken. De lite större fick bli angelfisk. Vi hade några fäll på angel, men alla tappades. Abborre på angelkrok är nog inte en optimal fiskemetod. Emil hade på en lite större gädda som även den släppte, då blev han sur och kastade sin mössa hårt mot isen, ha ha. Till nästa helg får det bli fiske igen. Mört abstinensen är stor nu, längtar efter ett riktigt angelpass med mört.

resultat: jag 14 st abborrar, Emil 2 st abborrar

Mörtbrist råder

2009-01-10


Först kom den ekonomiska krisen som ställde till det för många. Folk blev arbetslösa, fordonsindustrin håller på att försvinna. Inte nog med det, i dessa mörka tider har en ny kris uppenbarat sig. En kris som är mycket allvarligare än någon annan kris hittills. Det råder nämligen mörtbrist över vårt kalla vinterland. Med fina blanka isar och massvis angelsugna fiskare är det något som är fel. Det finns ingen mört. Våra fällor är tomma, dag efter dag och ingen av mörtförsäljarna har fått något heller. Vad kan det bero på? Den globala uppvärminingen? Djärrättsaktivister? Har gäddbeståndet exploderat? För 65 miljoner år sedan dog dinosurerna ut, har mörten gått samma öde tillmötes?

Någon som vet något ? Någon som har mört till salu ? Någon som känner någon som känner någon som säljer mört ?

Pimpel på Attarpsdammen

2009-01-06Jag och Emil va nere en sväng och pimplade på dammen innan det blev mörkt. Vi va bara nere några timmar, jag lyckades få 6 st små abborrar. Emil hade även med sig angeldon, 4 angeldon betades med abborre. Två fäll hade Emil på angeldonen men inget som kom upp.

Men vart är mörten ???? Finns det någon som har mört ??? Verkar ju vara omöjligt att få tag på. Ingen av dom som brukar sälja har ju någon.

resultat: jag 6 st abborre

Kallt lakefiske utan napp

2009-01-04Jag och Emil va nere i domsand och trotsade vinden och kylan. Det va fruset inne i hamnen så vi fick sitta ute på piren, där blåste det på ganska bra. Dock hade vi en fin eld som höll oss varma. Då vi inte fått tag på vårt hemliga superbete så testade vi med räkor och ansjovis, men det föll inte laken i smaken. Inte ett napp hade vi. Jag blev även av med ett tackel, där det satte sig i botten pga att linan hade frusit fast i en sten !.

Nu är det ju fin is på sjöar också, till nästa helg får det bli lite angel eller  pimpel...

resultat: kallt

Hitta.se har 3D kartor

2009-01-01Hitta.se har 3D kartor över vissa områden i sverige. Nu har de även 3D karta över jönköping med omnejd. Till och med Bankeryd va med. Kul att kunna se sitt hus. Bilderna över jkpg/bryd verkar va tagna mellan juli och augusti 2008. Jättehäftigt att kunna flyga omkring bland husen och titta ner på dem från olika vinklar. Nått kul man kan se är att det finns enormt många blåa studsmattor i folks trädgårdar. Man kan nog hitta bra fiskeställen med hitta.se också. Även de vanliga flygbilderna är uppdaterade, verkar va från 2006 nu.

Gott Nytt År på er också !!!RSS 2.0