Flyger över Attarpsdammen


EzOSD på min Swift 2
Har stoppat in min EzOSD i Swift2:n. Så nu kan jag se massa data när jag flyger. Har även hållt på lite med filter för att få bort så mycket störningar som möjligt i bilden..

Ny flygning med Swiften

2009-10-19Har varit och flugit igen, efter att ha flyttat mottagaren. Det blåste en hel del men swiften flyger jättebra ändå. Vilken vertikal prestanda den har också !! Flög ca 30 min totalt med mitt 1250 mAh 3s Rino batteri..

Tyvärr så råkade jag spela in i dålig kvalité.. (glömde best.txt på min pinnacle vide transfer)

414 gram väger planet totalt förresten, har skaffat en noggrannare våg nu :-)

Första flygningen med min FPV Swift II

2009-10-15

Äntligen lite mindre blåsigt ute, då passade jag på med att ta den första flygturen med min swift. Det gick bra och planet flög mycket fint, dock så hade jag lite bekymmer med störningar i videon samt radiostyrningen. Misstänker att video tx sändaren är för nära rc mottagaren. Antennerna ligger ju precis jämte varandra, visste om det men förnekade det då jag fick så bra balans i planet när jag byggde det.. :-) Nu blir det att flytta video sändaren eller rc -mottagaren och testa igen...

Nytt FPV flygplan, Swift II

2009-10-11Jag har precis byggt klart mitt nya FPV flygplan. En Ms Composit Swift II. Jag har byggt in allt i vingen för bästa luftflöde och arodynamik. CG:n har jag tänkt på hela tiden och planet är bra balanserat (hoppas den är det i luften också). Kameran har jag gjort infällningsbar så man kan fälla in den i fall man tänker krasha ;-).

Motorn är en Turnigy C2826-1900 och på den har jag satt en 6x4 propeller, då drar det 15 Amp med full gas. Har massa olika propellrar men testar med denna först. Battriet är ett 3s 1250mAh rino pack.. Kameran är en kx171 från rangevideo sändaren är också från rangevideo.  Planet väger 0,48 kg..

Få se om det blir en maiden i dag..Här är en bild på allt..

FPV "Swift II" bygge

2009-10-05Nu har jag fått massa saker på posten till min swift 2 som jag köpte i stockholm. Från RangeVideo en kx171 kamera och en video tx. Från hobbycity, motor, Turnergy C2826-1900, esc, 1250mAh lipo (har även 800mAh på väg i fall det skulle kännas för tungt). Massa propellrar i olika storlekar. En tachometer (prop varvräknare). Servo m.m...

Så nu hade jag tänkt bygga mig en FPV vinge, jag funderar på att bygga in kameran i vingen och ha den så att den fälls ut och sen vid landning fälls in. Förmodligen kommer jag bara köra tilt på den (så man kan se rakt ner), ingen pannorering blir det till att börja med i alle fall.

Nu ska jag börja med att kolla hur jag ska ha alla delar för att få bra CG..


RSS 2.0