Nu är dollarn låg

2009-09-23

Nu är dollarn låg, i dag va en dollar 6,8 kr. Nu lönar det sig att handla från andra sidan havet. Även från andra länder via ebay, de flesta kör ju med dollar. Beställde lite lipo-batterier i dag.

 


Funjeten lagad, blev som ny igen


Funjet besöker marken

2009-09-20

Den kortaste flygturen hittills, endast 10 sekunder.


Testar autopiloten på segelbåten

2009-09-19

Har varit ute och seglat i dag. Har monterat autopiloten och testat hur den funkade med båten. Det funkade jättebra, nu kan jag va ute och segla själv, Innan va det jättesvårt att segla själv, att båda hålla koll på rodret samtidigt som man drog och slet i snörena till seglen. Autopiloten jag köpt är en raymarine st2000+, det är modellen större än den jag hade i träbåten, i träbåten hade jag en raymarine st1000+.

Jag håller på att bygga en ny rorkult till båten, den gamla ser ful och sliten ut, samt den har massa hål borrade i sig som någon gång i tidien varit till något men nu bara ser fula ut. Den nya bygger jag i ek.

 

 

Har även grejat med min "nya" båtkärra, Emil hjälpte mig att lyfta upp vaggan på den, nu ska den bara fästas på nått sätt, sen så skulle jag behöva sätta in slang i ett av däcken, traktor däck desutom, undra hur man lyckas med det. I fall det kanske går köra utan luft, kommer ju bara flyttas en 50 meter, två gånger om året. Väl på plats stöttar man ju upp den..


FPV med ny motor och esc ger störningar

2009-09-18

Va och flög FPV första gången med den nya motorn och ESCen i mitt easy star. Det visade sig dock att det inte gick så bra, billig motor och esc från hobbycity verkar ge en hel del störningar i systemet, då jag bara har ett batteri i planet. GPS:en ville inte låsa på satteliterna, och massa störningar i videon. Det få bli att antingen skaffa/bygga ett filter eller ha ett separat batteri till fpv delen.


Funjet flygning

2009-09-16

Va och flög funjeten, körde tills lipo larmet börja tuta. Denna gång har jag inte redigerat videon något utan allt är med och det är ingen musik i bakgrunden så man kan höra motorn.


Funjet 139,5 km/h

2009-09-12I går när jag var och flög min funjet så hoppade marken upp och bet av nosen på det. Det va när jag gjorde en lågsniffning nära marken, det är ju lite kulligt där jag flyger och vinden brukar vara lite turbulent vid marknivå, med easy staren så märker man det att planet kränger och studsar lite upp och ner och det är bara att styra sig ur turbulensen. Att komma en funjet precis ovanför marken i en sväng i ca 70 km/h är dock inte lika lyckat. Planets ena vinge greppade tag i marken och det såg riktigt våldsamt ut. På väg till planet trodde jag att det va riktigt illa, men som tur var hade det höga gräset lindrat i krashen och det va bara nosen och ena vingspetsen som va av. Det va lite letande, delarna låg utspridda.

Med lite ca och kokande vatten så blev planet som nytt igen.

 

Så i dag var jag och flög igen, fast med min gpslogger i planet. Jag var nyfiken på hur snabbt det gick. Tophastigheten visade sig vara 139,5 km/h vilket inte är speciellt snabbt för en funjet, på internet kan man hitta de som går närmare 300 km/h.

Fast jag är ganska nöjd med min som den är nu, måste träna upp reflexerna och öva på flygningen innan jag byter till den stora motorn.. och inte slarva vid marken...

 


Funjet premiär flygning

2009-09-06

Då har jag flugit min funjet för första gången, det gick bra fast det blåste en del, det va ett väldigt piggt och roligt plan. Det är min bror som håller i kameran, glömde säga till han att låsa focusen.

Här är grejorna som sitter i planet just nu... allt från hobbycity
HXT 2835 (380S) 2200kv Brushless Inrunner 6x4 APC-E prop, 2200mAh 3s lipo, 30A esc

Jag har även köpt en större motor och större fartkontroller, men det va ju visst ingen inbyggd bec i det reglaget så jag börja med den lilla motorn och lilla reglaget, och kanske kör med den ett tag tills jag vant mig vid planet.

Funjet

2009-09-05

Jag har byggt mig en funjet.


 

Det går att hovra med den :-)

Mer info kommer senare..

 
RSS 2.0