Angelgädda, Nytt grönt borr

2009-01-17Jag och Emil va nere på dammen och anglade. Denna gången hade vi även några mört med oss som vi lyckats köpa på hemlig ort. Även lite pirkar krokar och andra pimpelsaker var inhandlade. Jag har även investerat i en angelborr, en 200 mm grön moraborr för 1300 kr, fyfan. Va på jula och kollade efter borr, där hade de haft 200 mm jättebilligt fast de va slut och de skulle inte få in nya :-(, men nu har jag i alle fall ett fint borr som funkar perfekt till angel, fast det blev dyrt.


Min nya 200mm angelborr och min 90mm abborrborr

Det va några minusgrader och för att förhindra att hålen frös igen så testade jag att hälla i lite rapsolja, det verkade funka utmärkt, hålen frös inte igen. Nackdelen va att angeldona blev lite oljiga när man tog upp dom sen, men det verkar som en bra metod, frågan är hur kallt det kan va innan isen under oljan fryser.

Vi började med att sätta ut angeldon sen gick vi runt och pimplade lite, vi fick några abborrar var och även en och annan mört!. Vi körde med maggot i dag, det ska vi nog göra fler gånger då mörten verkar gilla det och mört är guld värd i dessa kristider. Sebbe va också nere en sväng och pimplade och lyckades få lite småfisk.

Vi hade några fäll på angel, Emil drog och tappade dom. Jag fick ett bottennapp på ett don vi inte sett att det fällt. Tillslut lyckades jag få upp en fet gädda i alle fall. Tur att jag hade nytt borr, skulle nog inte kommit upp genom 90 hål. Gäddan låg nog på en 4 kg skulle jag gissa. Gäddan va lika lång som Emils unge, Elvira.

Elvira och Therese va nere och grillade korv med oss, även Anders en jobbarkompis va nere och grilla med oss.

Hade förväntat mig fler gäddor denna dag nu när vi äntligen fått tag i lite mört, men det få bli i morgon, då är det planerat att vi ska åka och angla på annat håll.

En annan sak jag stör mig på är dagens knallkork, jävla frigolitjippo med en liten liten klick knallpulver på sidan i hålet. De är ju fullständigt skitkass, vart kan man få tag på vanlig gammal hederlig knallkork av kork. Det va bättre förr.

resultat: jag: abborrar,mört, gädda  Emil: abborrar,mört  Sebbe: abborrar, mört

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback