CARPARK suger älgpung!!!För några dagar sedan tog jag och Anna färgan över till Helsingör från Helsingborg. Bilen lämnade vi på en parkering i Helsingborg. Det var dyrt att stå på parkeringen, men vi betalade för några timmar extra för att va på den säkra sidan, i fall vi skulle bli försenade tillbaka. 90 kr la vi i parkeringsautomaten. Jag hittade en ledig parkering, den till vänster om den silvriga bilen. På rutan till vänster om den lediga parkeringen stog en stor skåpbil. Vi lämnade bilen och tog en färja över till Danmark, vi gick runt i lite affärer, åt röd pölse och hade det trevligt. Så köpte vi lite dricka och begav oss tillbaka till färjan.

Väl tillbaka i Sverige så upptäckte vi en lapp på rutan, konstigt det måste vara någon reklam eller nått. Men det var ingen reklam, det var parkeringsböter på 300 kr !!! för att vi hade stått på en förhyrd plats !!!. Va i helvete, tänkte jag det satt ju ingen skyllt på platsen där jag stog, det måste vara ett misstag. I platserna till höger om min plats så satt det en skyllt i varje ruta. Som den på bilden, men i min ruta fanns det ingen skyllt.

Så jag skickade ju in en överklagan och tänkte att det löser sig nog, alla kan göra fel även p-vakter. Men sen efter några dagar fick jag tillbaka en brev där det stog att jag fått avslag, att carpark inte kan godta förklaringen att platsen inte var skylltad som förhyrd. Platsen var ju utmärkt med en skyllt som det står "G4S" på som hängde på repet. De menar också att det är beklagligt att jag missuppfattat vilken plats man får stå på och att de anser att kontrollavgiften är rätt utfärdad.

Jag måste ju vara väldigt dum i huvudet som inte la märke till att det satt ett rep framför parkeringen, givetvis så skulle jag ju ha sett det repet och gått fram till det, trängt mig mellan skåpbilen och repet och följt repet fram tills jag hittat  den lilla vita skyllt som satt där. Det måste väl vara mitt fel om jag inte gjort det.

Så tänk på det nästa gång ni parkerar någonstans, platsen kanske är förhyrd. Det räcker inte med att kolla om det sitter en skyllt på platsen, nej gå ut och leta efter rep också kanske sitter någon skyllt på repet. Eller kanske är bäst att ta med en spade också, skyllten kanske är nergrävd. Det är också att rekomendera att ni tar mer en bergningsbil så ni kan flytta på bilarna runt omkring, skyllten kanske finns under någon av dom.

Va tycker ni, kolla på bilden, skulle ni kunna gissa att platsen till vänster om den silvriga bilen är förhyrd?
Skulle ni har följt repet och hittat den vita skyllten framför skåpbilen som stog där då?, lämna kommentarer.
 

Fisketävling, liten röding

2008-07-03Kvällsfisketävling resulterade i en liten retur röding. Det va en del vågor så jag körde inte med spröten. Höll på med träslöjd medans jag var ute. Har bytt en planka i golvet på båten, det blev jättebra. Jag har länge stört mig på att en skiva av golvet glappar lite när man går på den, så jag bytte ut träreglen som under skivan som den vilar på till en som är lite bredare och bättre skick. Har även börjat slipa båten invändigt i ruffen för att snygga upp det.

resultat: 1 st röding

Kvällsfiske, får en liten röding

2008-07-01


Va ute en sväng med båten och fiskade. Fick en pigg liten röding. Den tog på en liten grön apex.RSS 2.0