Lake!

2008-11-21


Jag och Emil va och fiskade lake. Det va kallt, blåsigt och lite snö som kom från sidan. Emil hade skaffat en tunna vi eldade i, det går ju år mindre ved då.Det va svårt att få det att brinna i tunnan och den värmde inte speciellt bra, det få nog bli att modifera den lite. Blir nog bättre om man kapar av den så den blir lite lägre och gör lite fler lufthål i den.

Tillslut fick jag i alle fall en ganska fin lake, lite större än de vi brukar få. Det va skoj, då har man inte stått och frusit i onödan.


Månfas: vet inte, såg ingen måne i alle fall
Väder: blåsigt, kallt, lite snö
Temperatur: -5 grader
Vind: 4 m/s sydöst (enligt smhi)


resultat: jag 1 st lake, Emil 0 st

Många rödingar

2008-11-08I dag var jag nere i Domsand och tittade på röding. Jag såg flera styckna, jag tog massa kort och filmade. På bilden är en röding med ett märke sittande vid ryggfenan, jag va riktigt nära den men tyvärr så kunde jag inte se om det stog något nummer på märket.


Det va kul att se rödingarna, det va en stor röding som vaktade en hona, när det kom andra hanar i närheten blev han ilsk och jagade bort dem. Jag såg över tio rödingar och en av dem va riktigt fin, säkert över 4 kg.

Fiskar lake, ser röding

2008-11-07Jag och Emil fiskade lake. Emil hade några napp där napplarmen tjöt och det drogs ut lina, men de släppte. Det va mycket varmare nu än förra gången, kanske gör laken försiktigare eller nått. Vi hade heller inte färsk mört i dag, kanske hade nappat bättre om vi haft det. Vi såg ett par fina rödingar som simmade i natten i alle fall, de va inte ett dugg rädda för våra lampor som de blev belysta med.  Det är kul att få se fisk i alle fall.

Djupkarta över Domsand

2008-11-04


I dag har jag gjort en djupkarta över Domsand båthamn. Det talas ju om i båtklubben att det kanske behöver muddras. Så jag tänkte att jag skulle hjälpa till lite. Jag kommer ju också ha nytta av kartan då jag skaffat segelbåt som behöver lite djupare vatten än min andra båt. Va ju nere förra veckan för att se om jag kunde ställa segelbåten på min båtplats, men det gick inte, va lite för grunt på vägen dit. Men det finns säkert någon med en grundare båt som vill byta plats med mig, min nuvarande plats har ju bommar.Det första man gör när man vill skapa en djupkarta är att samla in massa data. På morgonen begav jag mig ner till domsand med mitt stora röd fartyg. Jag monterade ekolods givaren och gpsen på en pinne som jag fäste med en tving. Mitt ekolod kan spela in ett färd spår med djupdata där man åker. Jag hade motor med mig som jag körde där jag kom åt, men det blev en hel del roande också, då jag körde närma kanterna och in mellan bommar och mellan båtar.Ju tätare man åker ju bättre blir djupkartan. Jag åkte fram och tillbaka nästan till skymningen. På dagen blev det soligt och varmt och jag kunde va i bara t-shirt, jätte härligt. Jag såg rödingar ute vid piren också. Men sen frammåt eftermiddagen blev det mulet blåsigt och svinkallt. Det va skönt att komma hem. Väl hemma så tog jag ur minneskortet från ekolodet och stoppa i datan och laddade över det jag spelat in. Sen så gjorde jag en djupkarta med mitt DrDepth, sen så photoshoppade jag in bryggorna och så i djupkartan så va det klart. 

Nu kommer det ju inte vara någon sport att få lake i hamnen längre när man har en sån djupkarta :-)RSS 2.0