Mer lake

2007-12-30
image53

Jag och Emil och fiskade lake i Domsand. Själv hade jag bara ett spö medans Emil hade tre spön.  Emil hade turen med sig i dag och fick ett napp som resulterade i en liten lake. Vi fortsatte och fiska när Emil fick napp, upp kommer en kräfta!. Det är stjärnklart och blåser inte så mycket, vi fiskar hela natten. Emil har på något stort som som rycker av hans dåliga slitna lina. Några minuter över klockan fem så piper det i Emils napplarm igen, det visar sig vara ytterligare en liten lake som han lyckas få upp.

image54 image55

resultat Emil: 2 st lakar, 1 st kräfta

Lyckat lakefiske

2007-12-28
image51

Jag och Emil utmande blåsten, regnet och begav oss ner till domsand för att gå ytterligare en match mot vätterns lakar. Denna gången lyckades vi lura två av de sluga lakarna. Det började med att Emil hade ett hugg som han tappade. Kort därefter högg det på min mört. Det visade sig vara en fin liten lake som utan problem kunde landas. Sen efter en stund hade hade jag på en riktigt pytte liten lake, som släppte halvägs upp i luften, trodde det va mörten som lossnade först men sen såg jag att det va en liten lake, mörten satt kvar på kroken, den var knappt rädd.
Sen fick Emil ett napp och det var förmodligen laken jag tappade som han fick upp.

image52

Den lilla laken hade svalt hela mörten, bara stjärtfenan stack ut ur munnen på den. De är riktigt glupska.

Efter ytterligare en tids fiske upptäckte vi att min lina gick in under bryggan och inte ut där jag kastat den. Kroken hade satt sig i nått och jag lyckades inte få loss den. Det måste varit en lake som lyckats lura våra skarpa ögon och hägteknologiska napplarm.

resultat: jag 1 st lake, Emil 1 st lake

Kontakt med lake

2007-12-26
image49


Jag, Emil och Andreas var nere i Domsand och fiskade lake. Helt plötsligt började det rycka i Emils spö. Eftersom  Emil bara har ett fungerande ben för tillfället, så kastade han sig ner på bryggan och kröp fram till sitt spö, det såg lite roligt ut. Det va en liten lake som satt på kroken. Till lakens stora lycka så var det Andy som skulle hjälpa Emil att landa den. Även att vi inte fick upp den så vet vi ju att det finns lake i hamnen nu.

image50


Passade även på att fotografera lite då månen sken så starkt och vädret va fint.

resultat Emil: hade på en lake

Lakefiske i Domsand

2007-12-17
image48

I dag var jag och Emil nere en sväng och testade lakefisket i Domsand. Vi körde med tackel liknande gäddmeten, med flöte försett med liten lystav och som bete hade vi små levande mörtar. Vi satt längst ut på ena piren och det var väldigt kallt. Vi va inte nere så värst länge. Vi lyckades inte lura någon lake, om det var någon där nere ännu. Nästa gång ska vi testa i ån.

resultat: 0 fiskarRSS 2.0