Säsongens första lakar

2009-11-27Jag och Emil va nere och fiska lake. Vädret va väldigt omväxlande, ena stunden va det helt stjärnklart, sen vart det målning och lite regn och sen stjärnklart igen. Det va vindstilla så vi hörde bjärorna bra när det nappa. Emil hade en del napp där bjärorna plingade men som inte gav nått. Tillslut fick jag upp en skaplig lake och efter en stund så fick Emil en också. Så nu vet vi att de finns där..

resultat: jag 1 st lake, Emil 1 st lake

Rödingar i Domsand, undervattensfilmningFör några veckor sedan va jag nere och filmade lite rödingar i Domsand. Filmade även undervattnet med en "kameraundervattenspåse" som jag fäste på en pinne. Det va svårt att filma så, påsen ville flyta upp och rikta kameran åt ytan. Men några rödingar fick jag med i alle fall. Tyvärr va det också ganska grumligt i vattnet när jag filmade.

Funjet utan kontroll

2009-11-15

 

Va och skulle testa min nya funjetsetup i dag, motor, esc och 4s lipo, över 700 watt. Dock så innan jag flög skruvade jag åt antennen en extra gång för säkerhet skull, det skulle jag inte gjort. Antenfästet hade lossnat och snurrat runt och sladden gått av i det. Då får man lite minde räckvidd.

 

 

Förutom själva planet va det bara propellern som gick sönder, allt annat klarade sig. Då jag har svart bälte i CA så fixades ju planet igen på några minuter. Bytte även ut sladden i radion och denna gång limmade jag dit den nya med epoxy. Ska bli kul att se hur snabbt planet är nästa gång jag flyger.


FPV filterhttp://img692.imageshack.us/img692/3251/fpvfilter.jpg

Ny pic-programmerare

2009-11-12

 

I dag kom ett paket på posten, med en ny pic programmerare. Vad får man då för under 200 kr (inkl frakt). Jo en PicKit 2 clon från Malasia. Följde även med en jättefin programmerings sockel. :-) Nu är det usb som gäller, jää.

(köpte den av säljaren piccircuit på ebay)

 

Innan har jag kört med en Vellman k8048 som kopplats till comport. Fast har haft lite bekymmer med den när jag programmerar 12F629/12F675 kretsar, beroende på koden man tankar ner i dem så har det ibland inte gått att programmera dem mer än en gång :-(. Det verkar som om k8048 inte följer standarden riktigt så pic:arna ville inte sättas i programmeringsläge om ett visst ben användes i koden.

Det första jag hade tänkt göra nu är att se i fall jag kan få min "pinnacle video transfer" att börja spela in direkt igen i fall den stoppar inspelningen...


Sen så blir det nog att köpa en video mottagare till och bygga diversity system, hade tänkt köpa en mottagare denna månaden fast det blev vinterdäck till bilen i stället :-(

 

 

 

 

 
RSS 2.0